Mat på våra vård- och omsorgsboenden

Måltiden är en av livets stora höjdpunkter. I Ulricehamns kommun satsar vi aktivt på förgylla måltidsupplevelsen för de som bor på våra äldreboenden. Vi är stolta över att alla äldreboenden i Ulricehamns kommun har egna tillagningskök där vårt fokus ligger på att laga god, tilltalande och näringsriktig mat.

Ulricehamns kommun arbetar efter Livsmedelsverkets rekommendationer. Måltiderna är, förutom goda och näringsriktiga, en del av hela dygnets upplevelser och kan vid medicinska behov individanpassas.

Äldre behöver oftast fler mindre, näringstäta måltider fördelat över dygnet.

I Livsmedelsverkets modell, som Ulricehamns kommun arbetar efter när det gäller mat på våra vård- och omsorgsboenden, framgår att måltiden ska vara säker, god, integrerad, trivsam, hållbar och näringsriktig. Läs mer på livsmedelsverkets hemsida 

Måltidskostnader i Ulricehamns kommun

Matsedel på våra äldreboenden

 

Tider för måltider på våra äldreboenden

För-frukost 04 – 07
Frukost 7.30 – 9.30
Mellanmål 10.30 – 11
Lunch-middag 12.30 – 13.30
Mellanmål 14.30 – 15.30
Kvällsmat-middag 17.30 – 19.00
Mellanmål 19 – 21
Sent kvällsmål 20 – 24
Sängfösare 24 – 04

Vi arbetar klimatanpassat

Vi arbetar med säsongsanpassade, närproducerade och lokalproducerade livsmedel i våra verksamheter vilket ger ett lägre klimatavtryck. All kyckling, kött samt mejeriprodukter kommer från Sverige. Vi serverar färsk och fryst fisk som är MSC-märkt.

Kylda matlådor

De som bor i ordinärt boende och är biståndsbedömda har möjlighet att beställa kylda matlådor som levereras hem. Dessa lådor tillagas och packas på Ulricehamns resurs center.

Högtider

Vi uppmärksammar alla traditionella högtider på våra boenden.

Våra kök

Har ni synpunkter på maten är ni välkomna att höra av er med både beröm och förbättringsförslag. Kontakta köksmästaren i köken:

Ekero, Gällstad

Torbjörn Ferm
torbjörn.ferm@ulricehamn.se
0321- 59 52 19

Ulricehamns resurscenter (URC) och kylda matlådor

Birgitta Larsson
birgitta.larsson@ulricehamn.se
0321-59 57 07

Hökerumsgården

Anette Lindgren
anette.lindgren@ulricehamn.se
0321-59 52 48

Parkgården, Dalum

Linda Nordqvist
linda.nordqvist@ulricehamn.se
0321-59 52 44

Ryttershov

Zulkhumar Ushurova
zulkhumar.ushurova@ulricehamn.se
0321-59 51 99

Solrosen

Elin Thelander
elin.thelander@ulricehamn.se
0321-59 57 80

Vi arbetar med säsongsanpassade, närproducerade och lokalproducerade livsmedel i våra verksamheter vilket ger ett lägre klimatavtryck. All kyckling, kött samt mejeriprodukter kommer från Sverige. Vi serverar färsk och fryst fisk som är MSC-märkt.

Publicerat av Elin Ohlsson den 4 april 2016, senast ändrad den 9 september 2024 av Veronica Friberg

Hjälpte informationen på denna sida dig?